Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2006

Όταν η Λυσιστράτη εμπνέει!

"Το ίδιο μέσο άσκησης πίεσης με εκείνο που εμπνεύστηκε η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη σκέφτηκαν οι εξοργισμένες πλέον από τα εγκλήματα και τη βία σύζυγοι και σύντροφοι των μελών των συμμοριών της πόλης Περέιρα της Κολομβίας.
Αποκαλώντας την "απεργία των σταυρωμένων ποδιών", ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τα "συζυγικά τους καθήκοντα" μέχρι να πείσουν τους άνδρες τους να καταθέσουν τα όπλα. Επιπλέον, δήλωσαν ότι θα ηχογραφήσουν ένα τραγούδι για τον τοπικό ραδιοσταθμό, με το οποίο θα απευθύνουν έκκληση και σε άλλες να μιμηθούν το παράδειγμα τους. Και όλα αυτά, στην Κολομβία, όπου οι δολοφονίες και οι ένοπλες απαγωγές παραμένουν ένα τεράστιο πρόβλημα, με τους έμπορους κοκαΐνης και τις ένοπλες συμμορίες να ελέγχουν μεγάλες περιοχές της χώρας.
Αποχή... μέχρι τελικής πτώσης!
"Συναντηθήκαμε με τις συζύγους και τις συντρόφους των μελών συμμορίας και επειδή ανησυχούν ότι ορισμένοι δεν θα καταθέσουν τα όπλα τους, ήρθε η ιδέα της αγρυπνίας ή της αποχής από το σεξ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του δημάρχου, Τζούλιο Σεζάρ Γκόμες.
"Το μήνυμα που στέλνουν είναι "καταθέστε τα όπλα". Εάν δεν «συμμορφωθούν», εκείνες θα αποφασίσουν πώς, πότε και πού θα λήξουν την απεργία τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του δημάρχου.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην πόλη, το 2005 καταγράφηκαν 480 φόνοι.
(Πηγή ΕΡΤ, Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου)

Mετά από αυτό δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η Τζοκόντα έχει αυτό το ύφος (δες προηγούμενο post).

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Όχι δεν αποφάσισα ακόμα για το που το πάει επιτέλους αυτό το blog. Από αύριο αρχίζω εντατικά φροντιστήρια με υποχρεωτική παρακολούθηση «συναδέλφων» μπλοκαδόρων (πως λέμε παρκαδόρων) για την άντληση ιδεών και κατευθύνσεων.
Τώρα πάω για ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: