Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2007

Γιατί πιγκουΐνοι


* Ο πιγκουΐνος είναι θαλάσσιο πουλί που δεν μπορεί να πετάξει.


Ο blogger είναι και αυτός θαλάσσιο πουλί, με ειδίκευση στο serf μάλιστα, που δε μπορεί επίσης να πετάξει, εκτός και αν θεωρήσουμε πέταγμα τη δυνατότητα που έχει όπως και ο κάθε άλλος κοινός θνητός, ποιών τον Superman, να σαλτάρει από το μπαλκόνι του, αλλά αυτή είναι μια παράμετρος που δεν αποτελεί θέμα του σημερινού post.




* Ο αριθμός των ειδών των πιγκουΐνων έχει αποτελέσει θέμα διαφωνίας.


Ο αριθμός και όχι μόνο αυτό το στατιστικό στοιχείο των blogger, επίσης, πολλάκις έχει γίνει αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ των ειδικών του χώρου και όχι μόνο.




* Το μεγαλύτερο είδος είναι ο Αυτοκρατορικός πιγκουΐνος (Aptenodytes forsteri): τα ενήλικα πουλιά έχουν μέσο ύψος 1,1 μέτρα και ζυγίζουν 35 κιλά ή και περισσότερο.


Το μεγαλύτερο είδος των blogger είναι ο Αυτοκρατορικός blogger, με post που ανεξάρτητα του ύψους τους έχουν comments που το βάρος τους μπορεί να ξεπερνάει και αυτό των Αυτοκρατορικών πιγκουΐνων.




* Το μικρότερο είδος είναι ο Μικρός Μπλε Πιγκουΐνος που έχει ύψος περίπου 40 cm και ζυγίζει 1 κιλό.


Το μικρότερο είδος των blogger είναι ο Μικρός Μπλε blogger που ανεξάρτητα ύψους, το βάρος του κυμαίνεται μεταξύ μοντέλου σε δίαιτα και μοντέλου με νευρική ανορεξία.



*Οι μεγαλύτεροι πιγκουΐνοι διατηρούν τη θερμότητά του σώματός τους πιο αποτελεσματικά, κι έτσι ζουν στα ψυχρότερα κλίματα.


Οι μεγαλύτεροι blogger σπάνια φεύγουν από τα χώρο τους, ενίοτε βέβαια μοιράζονται τη θερμότητα του σώματος τους αλλά πάντα με το είδος τους στην αυθεντική του ή έστω κλωνοποιημένη του μορφή.



*Οι μικρότεροι πιγκουΐνοι απαντώνται στα εύκρατα ή ακόμα και στα τροπικά κλίματα.


Οι μικρότεροι blogger έχουν και αυτοί μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά καθώς κινούνται μεταξύ μοναστικών επιλογών έως όπου γάμος και χαρά……



* Το 2002, μια ομάδα Αργεντίνων επιστημόνων εντόπισε στις ακτές της Ανταρκτικής Χερσονήσου ένα υποείδος του Αυτοκρατορικού Πιγκουΐνου που φτάνει σε ύψος τα 1,6 μέτρα.


Σε όλα τα είδη υπάρχει πάντα ένα αντίστοιχο. Απλά στους blogger δεν έχουν ακόμα σταθεροποιηθεί τα υποείδη και μάλιστα αυτά του Αυτοκρατορικού μπλόγκερ.




* Οι περισσότεροι πιγκουΐνοι τρέφονται με γαρίδες, ψάρια, καλαμάρια και άλλες θαλάσσιες μορφές ζωής που ψαρεύουν βουτώντας και κολυμπώντας κάτω από το νερό. Περνούν τη μισή ζωή τους στη θάλασσα και τη μισή στη στεριά.


Οι περισσότεροι blogger τρέφονται όπως και οι κοινοί άνθρωποι. Είναι και κάποιοι περίεργοι με πιο εξεζητημένα γούστα στο φαί, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και λόγος δε μου πέφτει.




* Όταν οι μητέρες χάσουν έναν νεοσσό μερικές φορές προσπαθούν να κλέψουν από μια άλλη, συχνά χωρίς επιτυχία αφού τα υπόλοιπα θηλυκά που βρίσκονται εκεί κοντά βοηθούν την αμυνόμενη μητέρα να υπερασπίσει τα μικρά της.


Μια αντίστοιχη συμπεριφορά, κλοπής εννοώ, συναντιέται και στο δικό μας είδος, αλλά πάντα βρίσκονται και εδώ «μητέρες» να βοηθήσουν.




* Οι πιγκουΐνοι δείχνουν να μη φοβούνται τους ανθρώπους, και πλησιάζουν τις ομάδες των εξερευνητών χωρίς δισταγμό.


Οι blogger δείχνουν ενίοτε να φοβούνται τους ανθρώπους, ενίοτε να μη τους φοβούνται, ενίοτε να τους έχουν τελείως γραμμένους, έως και άρνηση του είδους τους ένα πράγμα μπορούμε να συναντήσουμε, συνήθως όμως οι περισσότεροι πλησιάζουν και αυτοί τις ομάδες των «εξερευνητών» του χώρου χωρίς δισταγμό, ενίοτε και με περισσή λαχτάρα.


Όπως θα καταλάβατε αναβαθμίστηκα και τσαντίστηκα.



Υ.Γ. Τίποτα απο αυτά τα θαυμαστά δεν θα είχε γίνει, χωρίς την συνδρομή των:
1/
pannasmontata και 2/ του γνωστού τεχνοφρίκ καλού μου και χορηγού της οικογένειας

12 σχόλια:

just me είπε...

Αφιλοκερδής πληροφορία προς εξερευνητές, μπλογκολόγους και ορνιθολόγους:
Ο ένας από τους δύο καταζητούμενος πιγκουίνους, γένους "Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι" και είδους "Χαζό παιδί χαρά γεμάτο" (για τη λατινική ονομασία στη συστηματική ταξινόμηση ρωτήσατε τον αρμόδιο περί τα βιολογικά MhXeirotera) εθεάθη προσφάτως σε ένα παγκάκι του παραμελημένου οπίσθιου κήπου της Εθνικής Βιβλιοθήκης να ακούει μπαλάντες του Tom Waits στο γουόκμαν του (καθότι λίγο αναχρονιστικός, Ipod δεν διαθέτει) και να απαγγέλλει με άπταιστη ανθρώπινη φωνή στίχους του Γεωργίου Σεφέρη.
Παρακαλείστε να σπεύσετε άμεσα προς εντοπισμόν του διότι, πιθανώς, το ατυχές αλλοπαρμένο πτηνό να θελήσει να υπερβεί τα χαρακτηριστικά του είδους του και να επιχειρήσει να πετάξει, με όποιες ολέθριες συνέπειες μπορεί να έχει το εγχείρημα.

just me είπε...

...τον δεύτερο καταζητούμενο πινγκουίνο τον είδαν στην ευύτερη περιοχή Κολωνακίου-Ερμού να επιδίδεται σε ανελέητο shopping.

Mh Xeirotera είπε...

Eixa panta mia sinesthimatikh sxesh me pinguinus... htan o tropos pu perpatusa (ke perpato)... den exane kaneis eukeria na mu to ypenthimizei... tora me rotane giati den exo self esteem, ela nte?
Oso gia ta eidh pu protinei h j.m. simfono alla ta onomata tha prepei na einai pio arxeopreph ke pio latinikotropa opos as pume "pes agoramaniakus" h' "pes perixarus" ktl.

kerasia είπε...

Κατ' αρχήν με γεια και με χαρά που έλεγε και η γιαγιά μου.
Δεύτερον, να μην ακούς τις κακές γλώσσες που λένε ότι το μόνο που κάνω στη ζωή μου είναι να επιδίδομαι σε καταναλωτικό όργιο.
Αντιθέτως εργάζομαι πολύ σκληρά!

Υ. Γ. Με άρεσε ο συσχετισμός Μπλόγκερς-Πιγκουίνων!

Ανώνυμος είπε...

HAPPY FIT !
Ευχηθηκα στο προηγουμενο ποστ για το νεο ντεκορ,αλλα και παλι με γεια
τους πιγκουινους. Ωραιο αυτο με την συσχετιση.
Εβγαλα και γλυκακι Δεν σε ακουσα και παραψηθηκα
Γιωτα

cortlinux είπε...

πολύ όμορφη και δημιουργική αλλαγή.

πολύ όμορφη εξέλιξη.

dodo είπε...

Όταν μεγαλώσω (κι άλλο), θέλω να γίνω Αυτοκρατορικός Μπλόγκερ...
Γιά να έχω και καλάμι- πώς ψαρεύει ο πιγκουίνος;

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Για just me: Τώρα ηρέμησα; Δεν ξέρω ποια απο τις δύο να τρέξω να σώσω.
Για mhxeirotera: Αντιπαρέρχομαι με αξιοπρέπεια και αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι για τους παραπάνω αναφερόμενους πιγκουϊνους βρήκες παρωνύμιο, ενώ κάποιον άλλο μικρό πιγκουίνο τον άφησες να περιμένει.
Καλή σου μέρα
Για Κερασιά: Καλημέρα και ευχαριστώ για τις ευχές. Εξαιτίας εσάς των δύο προχώρησε σε αναβάθμιση. Δεν με άφηνε να σας αφήσω σχόλιο.
Για Γιώτα: Καλημέρα και ευχαριστώ.
Για cortlinux: Καλημέρα, ευχαριστώ και μεγιά το καινούργιο laptop. Καλά ταξίδια μαζί του.
Για dodos: Μακάρι να ήταν έτσι απλά τα πράγματα με το είδος. Καλή σου μέρα.

dimitris-r είπε...

Θυμάμαι εκείνο το σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι...
Τί λες υπάρχει το αντίστοιχο σαν ερωτευμένοι μπλόγκερς;

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Εγώ μπλόγκερ είμαι.
Ερωτευμένη είμαι εδώ και 10 χρόνια ανελλιπώς και χωρίς δυνατότητα, διάθεση εντάξει, διαφυγής, αλλά μάλλον δεν εννοείτε αυτό, αλλά μόνο έτσι μπορώ να απαντήσω.
Καλό σας βράδυ

dimitris-r είπε...

Ένα απλό αστειάκι με τα είδη προσπάθησα να κάνω. Αλλά μάλλον δεν ήτανε σόι.
Είναι και που ο Δαρβίνος δεν πρόλαβε να ερευνήσει το είδος: "μπλόγκερ"...

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Και εγώ το ίδιο, αφού σαν αστείο το πήρα. Καλό βράδυ
Υ.Γ. Ο Δαρβίνος ήταν ένα έξυπνος άντρας.