Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2007

Και τώρα η EYXH




"Αγαπιτό χαρτή θέλο μια χάρι. Να σου πο θέλο αυριο τα πραγματα να γίνουν οπος θελο."


Δια χειρός Νάσιας, η ευχή όλων μας για όλους σας !

(Για την ιστορία: Εζητήθη από την υπεύθυνο ευχών (ναι για τη Νάσια μιλάω, αφού αυτή έχει αναλάβει το έργο με απευθείας μάλιστα ανάθεση) να συγγράψει την φετινή μας ευχή. Ζήτησε να τις διαβάσω τη περσινή της ευχή και απάντησε ότι αυτή της αρέσει και δε θέλει να διορθώσει ούτε τα ορθογραφικά λάθη, αφού όπως είπε "τι σημασία έχει μαμά που μια ευχή είναι γραμμένη λάθος; Δεν είναι σχολείο, ευχή είναι!". Εκ των υστέρων εκτιμώ ότι είχε απόλυτο δίκιο. Αυτή είναι η ευχή μας και ακόμα συνεχίζει να εκφράζει απόλυτα την οικογένεια.)

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Post υπ' αριθμ.301 παρακαλώ




(πίσω Λεωνίδα και σε έφαγα)

Ο χρόνος πλησιάζει στο τέλος του και εγώ οφείλω στη giagiaduck (το ξενιτεμένο μου) και στη Meniek (το ιωμένο μου γαυράκι) απάντηση σε πρόσκληση για μπλογκοπαίγνιον και εμείς χρέη δε θέλουμε να έχουμε, ή τουλάχιστον μας αρκούν τα χρέη μας στις τράπεζες ελληνικές και ξένες, ώστε να μη θέλουμε να έχουμε και στη μπλογκόσφαιρα, στην οποία ως γνωστό καλύτερα να σου βγει το enter του πληκτρολογίου παρά το όνομα, εάν και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, ίσως συμφέρει το όνομα, καθότι ένα που έτσι και φύγει για επισκευή ο φορητός ποιος ξέρει πότε θα τον ξαναδώ και δύο αποδεδειγμένα έτσι και σου βγει το όνομα στη μπλογκόσφαιρα σε γράφουν μέχρι και εφημερίδες άμα λάχει. Τέλος πάντων εμείς ως μπλογκ είμαστε άνθρωποι των θεσμών, δεσμών, αξιών και παραδόσεων και έτσι λέμε να το εξοφλήσουμε το χρέος και να κρατήσουμε και το enter του πληκτρολογίου μας στη θέση του.

Λοιπόν, εάν κατάλαβα καλά, πρέπει να απαντήσω στο ερώτημα "που θα ήθελα να δω γραμμένο το όνομα μου". Ευρίσκομαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω, ότι εγώ το έχω δει γραμμένο το όνομα μου εκεί ακριβώς που θα ήθελα να το δω και μάλιστα δύο φορές. Και ότι από τη φορά που πρωτογράφτηκε μέχρι σήμερα, το βλέπω συχνά πυκνά σε διάφορες εκδοχές εντύπων, μα πάντα στην ίδια θέση, η οποία ειρήσθω εν παρόδω ήταν και είναι η μόνη θέση που ήθελα να δω γραμμένο το όνομα μου.

Τι εννοώ; Είναι η μόνη σωστή απάντηση στο ευθύ, αδιάπραγμάτευτο και με ελαφρώς αγενή τρόπο διατυπωμένο ερώτημα διαφόρων δημοσίων και όχι μόνο εγγράφων που αφορούν στα δύο σκασμένα μου. Ποιος ερώτημα;

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΡΟΣ:ΝΕΡΙΝΑ
Ναι εγώ είμαι η "μητρός" και επίσης και εγώ και το όνομα μου δηλώνουμε επισήμως και με όση εντιμότητα δηλώσεων και προθέσεων μπορεί να έχει κανείς σε αυτό το χώρο, ότι αυτή είναι η μόνη θέση που θέλουμε να βρισκόμαστε και εγώ και το όνομα μου εννοώ, από τη πρώτη στιγμή και για όλες τις επόμενες που θα έρθουν.


Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Προσοχή το post περιέχει διαφημιστικό μήνυμα. Διαβάστε το!!!!


(Διότι εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου, πως θα παινέψεις το ξένο;)

Το ανήψι μου -επιλεγόμενο και "αίμα μου"- (όπου "ανήψι μου και αίμα μου" αυτό που κρατάει αυτήν την γλύκυτατη αλλούτελα φιγούρα -δυστυχώς- που έτσι για να ξέρετε είναι ο Ερμής) ασχολείται εκτός των άλλων και με τη συγγραφή βιβλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Έτσι κατευθείαν από την παραγωγή, φρέσκο ολόφρεσκο βιβλιαράκι, μετά μουσικής παρακαλώ, με τάσεις επιμορφωτικάς πολλαπλών επιπέδων- αφού και διαβάζεται και χορεύεται- το τελευταίο πόνημα του και σε πρώτη παρουσίαση στο χώρο των blog παρακαλώ- εδώ μπαίνει το αρμόζον ταρατατζούμ: "Ταρατατζούμμμμμμ", το έβαλα- το εξασφαλίσαμε για σας και σας το παρουσιάζουμε:

Μια γιορτή στη γειτονιά του Ήλιου

της Ελένης Πιτσιδοπούλου

Εικονογράφηση: Γαρυφαλιά Λευθέρη

Εκδόσεις: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης


Με φιλική συμμετοχή ο Χάρης Κατσιμίχας έγραψε τη μουσική για το «Το τραγούδι των πλανητών». Οι στίχοι - που τα παιδιά θα μάθουν αμέσως - λιτοί, ευχάριστοι αλλά και επιστημονικοί είναι γραμμένοι από τον φυσικό (M.Sc.) Σίμο Οικονομίδη. Η ενορχήστρωση του Δημήτρη Μπασλάμ δημιουργεί μια πραγματικά «διαστημική» ατμόσφαιρα.

περισσότερες πληροφορίες στο site του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Καλημέρα


είμαστε καλά και το αυτό επιθυμούμε και δι' υμάς. Εάν εξαιρέσεις μια γαστρεντερίτιδα της ορίτζιναλ Νερίνας και ένα δεξί ραγισμένο χέρι -σε νάρθηκα με τις υπογραφές του, με τα όλα του- της Νάσιας, η ζωή στο σπίτι ακολουθεί τους συνηθισμένους της ρυθμούς. Οσονούπω ξεκινά και η παρασκευή -με μικρό "π"- των μελομακάρονων, δεχόμεθα δηλαδή ακόμα παραγγελίες και ενημερώνουμε ότι οι ήδη υπάρχουσες έχουν προσμετρηθεί στο τελικό αριθμό μελομακάρονων. Εάν μπορέσουμε να βρούμε και τα απαραίτητα για τη διανομή περιστέρια -τουτέστιν αρκετά μπρατσωμένα και χωρίς λιχούδικες τάσεις- θα τα παραλάβετε και εγκαίρως.

Όμορφη μέρα να έχουμε όλοι μας